Wiosna za oknem i na talerzu :) Lekka sałatka z marynowanym tofu, warzywami, szczawikiem zajęczym i fiołkami. Podane składniki są orientacyjne, wrzućcie tyle warzyw i tofu ile macie ochotę :)
Składniki:
opakowanie tofu marynowanego w sosie sojowym (ok 100 g)
pół główki sałaty karbowanej
dwie garści rukoli
kilka pomidorków koktajlowych
kilka rzodkiewek
1 zielony ogórek
garstka kiełków rzodkiewki
szczawik zajęczy i fiołki (jeszcze kwitną)
Sos:
1 łyżka sosu sojowego
5 łyżek oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
1/2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Na talerzu ułóż porwaną sałatę oraz rukolę. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i resztę warzyw. Przed samym podaniem polej sosem.
Składniki:
opakowanie tofu marynowanego w sosie sojowym (ok 100 g)
pół główki sałaty karbowanej
dwie garści rukoli
kilka pomidorków koktajlowych
kilka rzodkiewek
1 zielony ogórek
garstka kiełków rzodkiewki
szczawik zajęczy i fiołki (jeszcze kwitną)
Sos:
1 łyżka sosu sojowego
5 łyżek oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
1/2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Na talerzu ułóż porwaną sałatę oraz rukolę. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i resztę warzyw. Przed samym podaniem polej sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz