czwartek, 2 kwietnia 2015

Jajka z krewetkami

Coraz bliżej Święta... i jajka pod każdą postacią :) Jeżeli znudziły Ci się te klasyczne, z majonezem lub faszerowane pieczarkami koniecznie wypróbuj ten przepis. Jest to moja wersja jajek po szkocku, które w oryginalne są otoczone mięsem. Robią się bardzo szybko i z pewnością będą miłą odmianą na świątecznym stole. Smaczne na ciepło jak i na zimno.  


Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
180 g różowych krewetek
2 łyżki świeżej kolendry
sól, pieprz
łyżka zimnej wody
roztrzepane jajko 
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka sezamu
olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:
Krewetki zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj kolendrę, sól, pieprz, wodę i wymieszaj. Obrane jajko obklej dokładnie w powstałej masie. Następnie obtocz je w roztrzepanym jajku i w bułce wymieszanej z sezamem. Tak powstałe kuleczki obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, aby były chrupkie i złociste. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz