wtorek, 28 kwietnia 2015

Spaghetti z cukinii

Dziś na blogu zoodles, czyli spaghetti z cukinii. Zdrowe, szybkie, pyszne :) 



Składniki:

2 cukinie
kilkanaście pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
doniczka bazylii
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka płatków migdałów
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Przygotowanie:


Cukinie pokrój na cienkie paski, aby przypomniały spaghetti. Ja mam do tego specjalną obieraczkę. 
Bazylię, czosnek, migdały i oliwę z oliwek zmiksuj blenderem na gładką pastę. Przypraw solą i pieprzem. 
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmaż przez około 1 minutę cukinię. Powinna być chrupiąca. Dodaj pesto i pokrojone na pół pomidorki, podsmażaj przez kolejną minutę. 
Nałóż na talerz i posyp rozkruszonym serem feta. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz