Dziś na blogu zoodles, czyli spaghetti z cukinii. Zdrowe, szybkie, pyszne :)
Składniki:
2 cukinie
kilkanaście pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
doniczka bazylii
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka płatków migdałów
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Składniki:
2 cukinie
kilkanaście pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
doniczka bazylii
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka płatków migdałów
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinie pokrój na cienkie paski, aby przypomniały spaghetti. Ja mam do tego specjalną obieraczkę.
Bazylię, czosnek, migdały i oliwę z oliwek zmiksuj blenderem na gładką pastę. Przypraw solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmaż przez około 1 minutę cukinię. Powinna być chrupiąca. Dodaj pesto i pokrojone na pół pomidorki, podsmażaj przez kolejną minutę.
Nałóż na talerz i posyp rozkruszonym serem feta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz