Wiosenna sałatka z pierwszych szparagów i truskawek. Lekka i chrupiąca, po prostu pyszna :)
Składniki:
główka sałaty masłowej
pęczek zielonych szparagów
250 g truskawek
pęczek rzodkiewki
szcypiorek
dressing:
7 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki zredukowanego octu balsamicznego (można zastąpić zwykłym)
1 łyżeczka miodu
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszaj.
Przygotowanie:
Szparagi umyj i odetnij twarde, jasne końce. Wrzuć do gotującej się wody z dodatkiem łyżeczki soli i cukru. Gotuj ok 3-4 minut aż będą jędrne i chrupkie. Ostudź.
Na misce rozłóż sałatę, pokrojone truskawki, szparagi i rzodkiewkę. Posyp szczypiorkiem i przed samym podaniem polej dressingiem.
Składniki:
główka sałaty masłowej
pęczek zielonych szparagów
250 g truskawek
pęczek rzodkiewki
szcypiorek
dressing:
7 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki zredukowanego octu balsamicznego (można zastąpić zwykłym)
1 łyżeczka miodu
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszaj.
Przygotowanie:
Szparagi umyj i odetnij twarde, jasne końce. Wrzuć do gotującej się wody z dodatkiem łyżeczki soli i cukru. Gotuj ok 3-4 minut aż będą jędrne i chrupkie. Ostudź.
Na misce rozłóż sałatę, pokrojone truskawki, szparagi i rzodkiewkę. Posyp szczypiorkiem i przed samym podaniem polej dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz