Alternatywa dla zwykłego tatara. Aby łatwiej posiekać mięso łososia można wrzuć na ok godzinę do zamrażalki.
Składniki:
300 g świeżego łososia
pół awokado
3 łyżki sezamu
płaska łyżeczka wasabi
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Łososia posiekaj bardzo ostrym nożem na drobne kawałeczki. Dodaj pokrojone awokado, sezam, wasabi, sos sojowy, szczypiorek i wymieszaj.
Składniki:
300 g świeżego łososia
pół awokado
3 łyżki sezamu
płaska łyżeczka wasabi
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Łososia posiekaj bardzo ostrym nożem na drobne kawałeczki. Dodaj pokrojone awokado, sezam, wasabi, sos sojowy, szczypiorek i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz