Sałatka z azjatycką nutą, która świetnie pasuje do mięs z grilla w marynacie z dodatkiem sosu sojowego. Chrupiąca, kolorowa i oczywiście zdrowa :)
Składniki:
mix sałat (dowolne, jedno opakowanie)
dojrzałe mango
pół czerwonej papryki
pół żółtnej papryki
ogórek
dwie garści kiełków fasoli mung
marchewka
kilknaście pomidorków koktajlowych
dressing:
1 ząbek czosnku (drobno posiekany)
1 cm świeżego imbiru (drobno posiekany)
1 łyżeczka oleju sezamowego
6 łyżek sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżka sezamu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Przygotwanie:
Mango, paprykę, ogórka i marchewkę pokrój w słupki. Możesz do niektórych warzyw użyć specjalnej obieraczki, która zrobi to szybciej :)
Na mixie sałat ułóż pokrojone warzywa, pomidorki przekrojone na pół i posyp kiełkami fasoli. Przed samym podaniem polej sałatę dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz