piątek, 1 maja 2015

Sałata z mango

Sałatka z azjatycką nutą, która świetnie pasuje do mięs z grilla w marynacie z dodatkiem sosu sojowego. Chrupiąca, kolorowa i oczywiście zdrowa :)



Składniki:
mix sałat (dowolne, jedno opakowanie)
dojrzałe mango
pół czerwonej papryki
pół żółtnej papryki
ogórek
dwie garści kiełków fasoli mung
marchewka
kilknaście pomidorków koktajlowych

dressing:
1 ząbek czosnku (drobno posiekany) 
1 cm świeżego imbiru (drobno posiekany)
1 łyżeczka oleju sezamowego
6 łyżek sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżka sezamu

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. 

Przygotwanie:
Mango, paprykę, ogórka i marchewkę pokrój w słupki. Możesz do niektórych warzyw użyć specjalnej obieraczki, która zrobi to szybciej :)
Na mixie sałat ułóż pokrojone warzywa, pomidorki przekrojone na pół i posyp kiełkami fasoli. Przed samym podaniem polej sałatę dressingiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz