środa, 10 czerwca 2015

Pierś kurczaka ze szparagami i jarmużem

Co zrobić w niecałe 20 minut na szybki obiad po pracy? Kurczaka ze szparagami, które lada dzień się niestety skończą...Korzystajcie póki możecie :) 



Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka
1 pęczek zielonych szparagów
1 młoda cukinia
3 garście jarmużu
mała cebula
sól, pieprz, łyżka sosu sojowego
oliwa lub olej do smażenia

Przygotowanie:
Umyj szparagi i odetnij zdrewniałe końce (ok 3 cm). Możesz również obrać szparagi, aby pozbyć się zewnętrznej łykowatej skórki. Wszystkie warzywa pokrój na ok 3 cm kawałki. 
Na rozgrzanej patelni przez ok 5 minut podsmażaj kurczaka. Po tym czasie dodaj cebulę, szparagi oraz cukinię. Smaż przez ok 10 minut aż kurczak będzie dosmażony w środku a warzywa chrupkie. Na koniec dodaj porwany jarmuż, dodaj przyprawy i duś do czasu aż jarmuż zmięknie. Dla większych głodomorów polecam podać danie z ryżem lub kuskusem :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz