czwartek, 25 czerwca 2015

Filet z indyka z czereśniami

Trwa sezon na moje ukochane czereśnie. Przykra wiadomość jest taka, że już za chwile ich nie będzie i znowu trzeba będzie czekać na nie rok... Dlatego trzeba najeść się na zapas i jeść je na śniadanie, obiad i kolację :) Wersja obiadowa to indyk z glazurowanymi czereśniami. Pycha :) 

Składniki na dwie porcje:
300 g filetu z indyka
dwie garście czereśni (bez pestek)
4 łyżki octu balsamicznego
sól, pieprz
oliwa do smażenia
łyżeczka masła
fasolka szparagowa

Przygotowanie:
Filet podziel na dwie porcje i smaż na rozgrzanej oliwie przez ok 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej masło, dodaj wydrylowane czereśnie i smaż przez ok 2 minuty. Po tym czasie wlej ocet balsamiczny i duś przez kolejne 2 minuty. Filety dodaj do czereśniowego sosu, wymieszaj, aby sos obtoczył mięso. 
Podawaj z fasolką szparagową ugotowaną na chrupko i opcjonalnie z puree ziemniaczanym. 



1 komentarz:

  1. Wynn Las Vegas - MapYRO
    Wynn Las Vegas. Las VegasAddress: 3131 South 서귀포 출장마사지 Las 경상남도 출장샵 Vegas Boulevard; Las Vegas, NV 89109; (877) 창원 출장샵 531-8000; Property 김제 출장샵 Location: 12131 South Las 안동 출장샵 Vegas Blvd S; Las Vegas, NV 89109

    OdpowiedzUsuń