niedziela, 11 października 2015

Zapiekany camembert

Danie dobre na śniadanie, obiad i kolację :) Proste i pyszne!



Składniki:
- ser camembert w drewnianym opakowaniu
- gałązka pomidorków koktajlowych
- garść rukoli
- bagietka do wyjadania serka

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Camembert wyjmij z plastikowego opakowania, natnij skórkę na skos i wrzuć do drewnianego pudełeczka. Wstaw go do piekarnika na górą półkę z funkcją grilla na ok 13 minut. 
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć gałązkę pomidorów, aby się zrumieniły. 

Upieczonego camemberta ułóż na garści rukoli, udekoruj pomidorkami i wyjadaj świeżą bagietką :) Można dodać żurawinę. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz