Przepis na błyskawiczną tartę bez pieczenia, gdy niespodziewanie odwiedzą nas goście albo zachce nam się coś słodkiego :) Smakuje równie pysznie z innymi owocami np. z malinami lub borówka amerykańską.
Składniki:
Spód:
300 g ciasteczek Oreo (2 opakowania)
100 g masła
50 g gorzkiej czekolady
W rondelku rozpuść masło z czekoladą. Do misy malaksera dodaj ciasteczka i zmiksuj do otrzymania masy przypominającej piasek. Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą. Wyłóż tortownice do tarty powstałym ciastem, wyrównaj i dociśnij palcami.
Masa:
250 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
1 tabliczka białej czekolady
jeżyny
W rondelku rozpuść białą czekoladę. Ubij śmietankę, na koniec dodawaj powoli serek mascarpone oraz czekoladę.
Na spód tarty wyłóż masę, na wierzchu poukładaj jeżyny.
Składniki:
Spód:
300 g ciasteczek Oreo (2 opakowania)
100 g masła
50 g gorzkiej czekolady
W rondelku rozpuść masło z czekoladą. Do misy malaksera dodaj ciasteczka i zmiksuj do otrzymania masy przypominającej piasek. Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą. Wyłóż tortownice do tarty powstałym ciastem, wyrównaj i dociśnij palcami.
Masa:
250 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
1 tabliczka białej czekolady
jeżyny
W rondelku rozpuść białą czekoladę. Ubij śmietankę, na koniec dodawaj powoli serek mascarpone oraz czekoladę.
Na spód tarty wyłóż masę, na wierzchu poukładaj jeżyny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz